Artrose

Stop artrose; stop de verzuring van uw kraakbeen!

 Artrose is een degeneratieve ziekte die binnen de groep van reumatische aandoeningen valt. Dit type van reumatische aandoening wordt veroorzaakt door de afbraak van de cellen in het gewrichtskraakbeen. Kraakbeen werkt als een demper, die voorkomt dat de uiteinden van de botten tegen elkaar aanwrijven. Met name na het 40ste levensjaar kan het kraakbeen geleidelijk gaan degenereren als gevolg van “verzuring” van het kraakbeenweefsel. Een goede methode om de afbraak te stoppen is het kraakbeen actief te gaan ontzuren. In onderstaand artikel staat beschreven hoe u dit veilig en makkelijk kunt doen.

Het kraakbeenweefsel

Artrose - normaal gewricht - gewricht aangedaan door Artrose - aangetast kraakbeen - AlkaLifeHet kraakbeen (zie figuur) bestaat uit vier lagen die geleidelijk overgaan in bot. Kraakbeen bestaat voor ongeveer 90% uit water. De cellen vormen diverse producten zoals onder andere glucosamine en chondroitine, die verbonden zijn aan een lange keten die bestaat uit Hyaluronzuur. Gezond kraakbeen heeft een overvloed aan mineralen en een zuurgraad die licht basisch is.

Verzuring van het kraakbeen

De zuurgraad van het lichaam wordt met name geregeld door de bicarbonaat buffers in het bloed. Deze bicarbonaatbuffers nemen echter af vanaf het 40ste levensjaar. Hierdoor krijgt het lichaam het steeds moeilijker om zure afvalstoffen te neutraliseren en af te voeren waardoor er restjes achterblijven in het lichaam. Een van die restplaatsen is het kraakbeen, waar deze zuren zich ophopen. Verder worden mineralen uit het kraakbeen gebruikt om zure afvalstoffen te binden. Het leeglopen van de mineralenvoorraad en de ophoping van zure afvalstoffen zorgen ervoor dat de aanmaak van nieuw kraakbeen steeds moeizamer verloopt. Het veroudert daardoor en wordt minder soepel. Daarnaast is het verouderde kraakbeenweefsel ook een prima plaats voor schimmels en bacteriën, waardoor u gemakkelijk vatbaar bent voor ontstekingen in de gewrichten. Bij een stadium van ernstige artrose waarbij het kraakbeen bijna of geheel is verdwenen vanwege de invloed van de verzuurde omgeving, gaan de botten tegen elkaar aan schuren en zullen deze worden aangetast. De pijnen die hiermee gepaard gaan verhinderen de normale mobiliteit voor het leven.

Artrose en medicijnen

De huisarts en reumatoloog schrijven in geval van artrose alleen symptoomonderdrukkende medicijnen voor zoals pijnstillers en ontstekingsremmers. Het dubbele hieraan is dat deze medicijnen zijn bedoeld om de ontsteking en pijnen te onderdrukken, maar de verzuurde afbraakproducten van deze medicijnen versterken uw klachten juist weer op de langere termijn. Daarnaast schrijven artsen vaak Glucosamine en Hyaluronzuur voor. Dit zijn natuurlijke stoffen die deel uitmaken van het kraakbeenweefsel. Het eigen verzuurde weefsel wordt hiermee echter niet afgevoerd. Ondanks deze medicijnen gaan afbraak en veroudering gewoon door.

Herstel de zuurtegraad van het kraakbeen!

Een effectief en succesvolle methode om de afbraak van het kraakbeen, en dus artrose, tegen te gaan is om te zorgen dat de zure omgeving van het kraakbeenweefsel weer wordt omgezet in een licht basische omgeving. Ofwel men dient de kraakbeenomgeving te ontzuren, waardoor de toxische afvalzuren worden opgelost en afgevoerd. Op dat moment blijven ook de mineraalvoorraden van het kraakbeen intact en stopt de degeneratie van het weefsel. Nieuwe cellen kunnen weer worden aangemaakt. Op basis van zijn vele levende bloed- en weefselanalyses heeft de vooraanstaand Amerikaanse celbioloog Dr. Robert O. Young het weefsel van personen met reumatische aandoeningen onderzocht, waarbij dit weefsel vervuild was met toxische afvalzuren en pathogenen. Zijn behandeling waarbij de zuurgraad van het kraakbeen weer werd hersteld leverde daarbij de resultaten op, die de theorie van het belang van een gezonde zuurgraad ondersteunen. De verdere afbraak van kraakbeen stopte bij actieve ontzuring en veel pijnklachten trokken weg.

Succesvolle aanpak bij Artrose: Voer afvalzuren af met natriumbicarbonaat

Zure afvalstoffen in het kraakbeen kunnen worden opgelost en afgevoerd door het natriumbicarbonaatgehalte in het bloed weer te verhogen.

Er zijn nu 2 manieren om dit zelf op veilige wijze te bereiken:

  • AlkaLife pH Druppels om te ontzuren en artrose op te lossenHet drinken van basisch water. Basisch water is water met een hoge pH-waarde. U kunt dit gemakkelijk zelf maken door aan een glas water 3 druppels van een alkaline concentraat toe te voegen. Als u het basische water op een lege maag drinkt, zal de maag via de maagwandcellen natriumbicarbonaat produceren dat direct in het bloed wordt opgenomen. Als richtlijn geldt 5 glazen basisch water per dag.
  • Bicarb-Balance tabletten om te ontzuren en artrose op te lossenHet innemen van bicarbonaat tabletten. De tabletten slikt u na de maaltijd op een volle maag. Dankzij de coating op de tablet passeert deze de maag zonder te worden aangetast door het maagzuur. Pas in de darmen lost de tablet geleidelijk op. Het natriumbicarbonaat wordt dan via de darmwand aan het bloed afgegeven. Als richtlijn geldt 3 bicarbonaat tabletten per dag innemen.

Als het dagelijks drinken van 5 glazen water met de alkalische druppels geen probleem is, dan kan in de meeste gevallen de ontzuring worden gestart met alleen het drinken van basisch water. Voor personen die het niet redden om 5 glazen basisch water te drinken, of het gewoonweg gemakkelijker vinden om tabletjes te slikken, kan er een combinatie van bijvoorbeeld 2 glazen basisch water per dag en 2 of 3 gecoate bicarbonaattabletjes gebruikt worden om succesvol te ontzuren. In de beginperiode is het dikwijls goed merkbaar dat de zure ophopingen in het kraakbeen worden losgeweekt en uit het lichaam worden afgevoerd.

Wat kunt u verwachten?: Resultaat binnen enkele weken

Na enkele weken ontzuren zullen al veel zure afvalstoffen zijn opgelost. De dagelijkse bicarbonaattoename door het basische water en/of de gecoate bicarbonaattabletjes zal het kraakbeenweefsel steeds meer zuiveren. Resultaat kan in de meeste gevallen na 2 weken tot 3 maanden worden behaald. Soms is het kraakbeen dusdanig verzuurd, dat men enkele maanden langer bezig is om al de zuurophopingen op te lossen. In dat geval kan het raadzaam zijn om de bicarbonaattoevoer verder te verhogen.

Met behulp van basisch water en gecoate bicarbonaat tabletten kunt u zelf op veilige wijze heel gemakkelijk en structureel uw kraakbeen ontzuren. Deze methode wordt in Japan en Korea al decennia lang toegepast. De medische autoriteiten daar trachten het drinken van basisch water ook te stimuleren. In het westen, vooral in de USA en Duitsland wordt ook steeds meer het belang gehecht aan een gezonde zuurbalans in het lichaam, om reumatische aandoeningen zoals artrose structureel tot het verleden te laten behoren.