Menstruatiepijn (dysmenorroe)

De maandelijkse menstruatie is voor de ene vrouw gemakkelijker te verdragen dan voor de andere. Een op de vier vrouwen in de vruchtbare leeftijd heeft bij elke menstruatie te kampen met een complex geheel van typische pijnen en diverse bijverschijnselen.

Menstruatiepijn wordt veroorzaakt door krachtige samentrekking van de baarmoeder (uterus) die het baarmoederslijmvlies afstoot. De pijn wordt langzaam erger en verdwijnt na een hoogte punt meestal snel.

Mogelijke symptomen van menstruatiepijn:

  • Lichte tot hevige steken of krampen in de baarmoeder (tijdens afstoting van het extra baarmoederweefsel). De pijn kan uitstralen naar benen en rug.
  • Rugpijn
  • Pijn in benen
  • Hoofdpijn

Spierstimulatie helpt bij het verminderen  van menstruatiepijn

Bewegen en sporten is in deze periode erg belangrijk, want door beweging zullen de contracties in de onderbuik minderen. Zo zal de pijn niet alleen verminderen in hevigheid maar ook in frequentie. De pijnklachten weerhouden een vrouw echter om actief te gaan sporten.
Hierbij bieden de Gezond Fit & Mooi behandelingen echter een uitkomst! De behandelingen vinden namelijk plaats, terwijl u ontspannen in een cabine van Gezond Fit & Mooi ligt.

Maar hoe kan dit menstruatiepijn verminderen?

Door middel van spierstimulatie tijdes de behandelingen worden de spieren in het lichaam met elektrische impulsen geprikkeld, waardoor de spieren zich spannen en ontspannen.

Wilt u uw menstruatie pijn verminderen?
Vraag dan nu de gratis proefbehandeling aan!