Osteoporose

Osteoporose: Stop de calciumroof uit uw botten door actieve ontzuring! 

In Nederland en België leiden meer dan 400.000 mannen en vrouwen aan osteoporose. Vrouwen hebben daarbij een grotere kans op deze aandoening dan mannen. Vooral net na de menopauze neemt de kans op osteoporose bij vrouwen toe. Chronisch medicijngebruik kan de pijn en de verdere afbraak van de botten nauwelijks tegengaan. Logisch wanneer u gaat inzien dat het calciumverlies uit de botten een gevolg is van het verzuren van uw lichaam. Verzuring, en daardoor osteoporose, kan erg effectief worden tegengegaan door actieve ontzuring van het lichaam.

Wat is Osteoporose?

Osteoporose - normaal gewricht - gewricht aangedaan door Osteoporose - aangetast gewricht - AlkaLife

Osteoporose is een aandoening waarbij de botten steeds brozer worden. Het risico op breuken of scheuren in de botten wordt hierdoor groter. Osteoporose, ook wel botontkalking genoemd, ontstaat wanneer de botten sneller calcium verliezen dan het lichaam kan vervangen. De botdikte (botmassa of dichtheid) neemt af zodat op den duur zelfs de geringste hobbel of ongelukje ernstige breuken kan veroorzaken.

Gevolgen van Osteoporose

Osteoporose kan ieder bot in uw lichaam aantasten. De meest voorkomende plaatsen zijn de botten in de pols, in de heup, in de ribben, in de wervelkolom, in de bovenarm en in de bekken. Tot het moment dat u een botbreuk krijgt geeft osteoporose niet altijd duidelijke symptomen. Botbreuken kunnen daarna echter zorgen voor veranderingen in de stand van het lichaam (bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een bochel in je rug), tot verzwakking van spieren, verlies van lichaamslengte en misvorming van de wervelkolom. In een later stadium kunnen de gevolgen van osteoporose leiden tot chronische pijnen, beperkingen in de mobiliteit en verlies van zelfstandigheid.

Osteoporose: een verzuringsprobleem

De vraag nu is hoe het komt dat meer calcium uit de botten wordt uitgestoten dan weer wordt aangemaakt. De hoge mate van calcium verlies (calcium excretie) wordt veroorzaakt door een toenemende mate van verzuring van het lichaam.

Na het 40ste levensjaar zetten steeds meer giftige zure afvalstoffen zich af in het lichaam. Zure afvalstoffen ontstaan door de consumptie van o.a. vlees, suiker, alcohol en medicijnen. Maar ook stress en overmatig sporten zijn belangrijke producenten van zure afvalstoffen.

In een gezond lichaam worden de giftige zuren geneutraliseerd door onze basische buffers (calcium, kalium, magnesium, bicarbonaten, carbonaten etc.) welke het lichaam onder andere haalt uit ons voedsel. Door het gebrek of door de afwezigheid van de belangrijke basische mineralen in ons dieet, nemen onze basische buffers in een rap tempo af. Om de giftige zuren toch om te kunnen zetten in niet-giftige zure afzettingen rooft het lichaam bij een tekort aan basische buffers, calcium uit onze gewrichten en botten. Hoe sterker u verzuurt, des te meer calcium wordt uit de botten getrokken om de zuren te neutraliseren. Osteoporose is daarom ook een verzuringsprobleem van het lichaam.

Stop calciumverlies door ontzuring en gerichte mineralisering

Om het calciumverlies uit de botten te stoppen moet u 2 dingen doen; u dient het lichaam actief te ontzuren door de productie van natriumbicarbonaat in het bloed te verhogen. De natriumbicarbonaat zal de zure giftige afvalstoffen neutraliseren zodat het lichaam geen calcium meer uit de botten hoeft te gebruiken.

Daarnaast is het nodig om het lichaam te mineraliseren door dagelijks extra calcium te nemen, waardoor weer een gezonde vrije en ongebonden voorraad calcium ontstaat (geïoniseerd calcium). Belangrijk hierbij is dat het geïoniseerd calcium de maag onaangetast passeert en via de darmwand wordt opgenomen in het bloed. Het calcium mag dus niet worden aangetast door het maagzuur.

Er zijn nu 2 manieren om op veilige wijze te ontzuren en gericht te mineraliseren:

  • AlkaLife pH Druppels om te ontzuren en osteoporose op te lossenHet drinken van basisch water. Basisch water is water met een hoge pH-waarde. U kunt dit gemakkelijk zelf maken door aan een glas water 3 druppels van een alkaline concentraat toe te voegen. Als u het basische water op een lege maag drinkt, zal de maag via de maagwandcellen natriumbicarbonaat produceren dat direct in het bloed wordt opgenomen. Als richtlijn geldt 5 glazen basisch water per dag.
  • e-Cal tabletten om te ontzuren en osteoporose op te lossenHet innemen van gecoate bicarbonaat tabletten. De tabletten slikt u na de maaltijd op een volle maag. Dankzij de coating op de tablet passeert deze de maag zonder te worden aangetast door het maagzuur. Pas in de darmen lost de calciumcarbonaat tablet geleidelijk op, waardoor geïoniseerd calcium via de darmwand aan het bloed wordt afgegeven. De carbonaat wordt door reactie met koolzuur in het bloed omgezet in bicarbonaat waardoor ook de basische buffer weer toeneemt. Als richtlijn geldt 2 calciumcarbonaat tabletten per dag innemen.

Bij Osteoporose is het optimaal om het drinken van basisch water (via AlkaLife pH druppels) te combineren met het nemen van gecoate calciumcarbonaat tabletten (e-Cal tabletten). U combineert dan dagelijks 3 tot 5 glazen basisch water met 2 tabletten. In de beginperiode is het dikwijls goed merkbaar dat de zure afzettingen worden losgeweekt en uit het lichaam worden afgevoerd.

Wat kunt u verwachten van ontzuren bij Osteoporose?

Na enkele weken ontzuren zullen al veel zure afvalstoffen zijn opgelost. Door de dagelijkse toename van bicarbonaat en geïoniseerd calcium door het basische water en de gecoate calciumcarbonaat tabletjes zullen de botten steeds meer worden ontzien. Calciumverlies wordt geleidelijk gestopt. Resultaat in de vorm van minder tot geen pijnen en het stoppen van calciumverlies wordt in de meeste gevallen na enkele weken tot enkele maanden behaald. In de beginperiode kan door de extra afvoer van de zure afzettingen tijdelijk extra klachten worden ervaren.

Met behulp van basisch water en gecoate calciumcarbonaat tabletten kunt u zelf op veilige wijze heel gemakkelijk uw lichaam ontzuren en mineraliseren waardoor het calciumverlies uit de botten wordt gestopt. Deze methode wordt in Japan en Korea al decennia lang toegepast. De medische autoriteiten daar trachten het drinken van basisch water ook te stimuleren. In het westen, vooral in de USA en Duitsland wordt ook steeds meer het belang gehecht aan een gezonde zuurbalans in het lichaam, om botontkalking en gewrichtsaandoeningen structureel tot het verleden te laten behoren.