Plantina

multi_30_groot_595x703 (Small)Dat de Plantina voedingssupplementen ook wel Orthomoleculaire Voedingssupplementen worden genoemd, betekent dat bij de ontwikkeling ervan rekening is gehouden met de omstandigheden waarin de gemiddelde Nederlander heden ten dage leeft. Om de lichaamscellen te voorzien van een ‘optimale moleculaire omgeving’ is het noodzakelijk de dagelijkse goede voeding aan te vullen met voldoende hoge doseringen voedingsstoffen. Daarom zijn de Plantina orthomoleculaire voedingssupplementen over het algemeen hooggedoseerd.

Orthomoleculaire geneeskunde

‘Orthos’ staat in het Grieks voor ‘juist’, ‘recht’, ‘gezond’. ‘Moleculair’ betekent ‘de moleculen betreffende’. Orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van stoffen, in het bijzonder van stoffen die normaal in het lichaam voorkomen.
De term ‘orthomoleculair’ werd in 1968 in het tijdschrift Science geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar prof. dr. Linus Pauling. Pauling won als enige twee verschillende Nobelprijzen (chemie en vrede). Hij definieerde de orthomoleculaire geneeskunde als de preventie door de organen te voorzien van de optimale moleculaire omgeving, in het bijzonder de ‘optimale concentraties van stoffen die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn’.

Daarmee legde hij de basis voor hooggedoseerde, orthomoleculaire voedingssupplementen.

Orthomoleculaire concept in Nederland

Apotheker Dr. Gert E. Schuitemaker introduceerde het orthomoleculaire concept begin jaren tachtig in Nederland. Hij is oprichter en directeur van het Ortho Institute, al jarenlang hét kenniscentrum op het gebied van de orthomoleculaire wetenschap in Nederland, en hij was president van de International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM), die zetelt in Toronto. Hij heeft de MBOG opgericht, de beroepsvereniging voor orthomoleculaire artsen en therapeuten. Daarnaast is Schuitemaker hoofdredacteur van de tijdschriften ORTHO en Fit met Voeding.

Bestel direct uw Plantina producten.