Slim op uw juiste gewicht

slim methode

SLIM OP UW JUISTE GEWICHT

Heeft u er wel eens aan gedacht dat uw gewichtstoename niets met uw eten te maken hoeft te hebben. Het boek Slim van Cora de Fluiter geeft u een duidelijke uitleg hoe u dit herkent en wat u er aan moet doen. Hierdoor bereikt u met al uw inspanningen om gewicht te verliezen meer resultaat.

Volgens de slim methode zijn alle artikelen en behandelingsprotocollen  volgens het zelfzorg principe geschreven. Bij zelfzorg is niet de arts of specialist maar de patient verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van de behandeling. Toch adviseer ik patiënten om bij gezondheidsklachten eerst een arts te raadplegen. Een juiste diagnose is ook bij een zelf zorg traject van onschatbare waarde. Als u reeds onder behandeling bent van een arts overleg dan met uw arts voordat u voedingssupplementen gaat gebruiken.

Een dieetadvies is niet altijd de beste oplossing

U zou toch heel raar staan te kijken als u bij de huisarts binnenkwam en uw arts zei nog voor u ging zitten; “U krijgt van mij een ontstekingsremmer”, zonder eerst te onderzoeken wat er met u aan de hand is. Toch gebeurt dit al tientallen jaren bij de behandeling van overgewicht. Er wordt een dieet en een bewegingsadvies gegeven zonder rekening te houden met de mogelijke andere oorzaken van gewichtstoename.

Natuurlijk neemt ons gewicht toe als we via voeding meer energie binnen krijgen dan we verbruiken. Dit wordt een positieve energiebalans genoemd. Teveel eten en te weinig bewegen is echter maar een van de vele oorzaken van een positieve energiebalans. Het is maar het topje van de ijsberg want er bestaan verschillende lichamelijke stoornissen die allemaal kunnen bijdragen aan een positieve energiebalans. Voor deze stoornissen is er tot nu toe weinig aandacht geweest.

  1. Verminderdverzadigingsgevoel
  2. Koolhydraatverslaving
  3. Verlaagde verbranding
  4. Hyperinsulinemie
  5. Hypothyreoidie (vertraagde schildklier)
  6. Hormonale stoornissen
  7. Medicijngebruik
  8. Voedingstekorten
  9. Chronische stress

Verschillende oorzaken, verschillende behandelingen, begeleiding kan in samenwerking met mijn praktijk Gezond Fit & Mooi plaatsvinden!

Gewichtstoename kun je daarom vergelijken met koorts. Koorts heeft net zoals gewichtstoename verschillende oorzaken. Koorts kan veroorzaakt worden door een longontsteking of door griep. Iedereen weet dat deze ziekten geheel verschillend behandeld moeten worden. Voor een longontsteking krijg je antibiotica en voor griep het advies om een tijdje rustig aan te doen. Zo is het ook met gewichtstoename. Gewichtstoename kan verschillende oorzaken hebben die allemaal op een verschillende wijze behandeld moeten worden.

Het boek slim op uw juiste gewicht is te koop in onze praktijk of via de webshop.