Verzuurde spieren

Verzuurde Spieren? AlkaLife® ontzuurt!

 (Top)sporters kennen het proces van verzuring van lichaam en spieren na enige tijd van hun topprestatie maar al te goed. Ook de minder gevorderde sporters en recreanten, zoals fietsers, schaatsers en wandelaars weten beslist wat spierpijn is. Maar wist u dat u verzuring van lichaam en spieren op simpele wijze kunt tegengaan zodat u veel langer kunt genieten tijdens en na uw favoriete bezigheid?

Waardoor ontstaat verzuring van de spieren?

Tijdens lichamelijke overbelasting door bijvoorbeeld fietsen, schaatsen, wandelen en rennen verbranden de spieren meer voedingsstoffen dan normaal. Het hart moet steeds sneller pompen om aan de vraag naar zuurstof en voedingstoffen te voldoen.

Na verloop van tijd ontstaat door de continue lichamelijke overbelasting onvoldoende aanvoer van zuurstof waardoor verbranding nauwelijks meer kan plaatsvinden. Tijdens deze fase komt melkzuur vrij aangezien het lichaam suikers (glucose) verbrandt om te voorzien in de verhoogde energiebehoefte. De melkzuren hopen zich op in lichaam en spieren waardoor deze verzuren.

Dit is ook de reden dat topsporters na grote lichamelijke inspanningen soms extra zuurstof krijgen toegediend om de verbranding op basis van zuurstof weer op gang te krijgen en de verzuring tegen te gaan.

Natriumbicarbonaat lost zuren in lichaam en spieren op

Normaal gesproken lost het lichaamseigen stofje natriumbicarbonaat overtollige melkzuren in lichaam en spieren op. Bij normale belasting van het lichaam zijn voldoende bicarbonaten in het bloed aanwezig om de zuurbalans in evenwicht te houden.

Maar bij lichamelijke overbelasting ontstaat een overschot aan melkzuren ten opzichte van bicarbonaten waardoor de zuurbalans in de zure richting doorslaat. Het overschot aan zuren veroorzaakt nu juist spierpijnen, moeheid, verlies van oriëntatie en coördinatie.

Voorkom verzuring door het verhogen van de “bicarbonaten” in het bloed

Een eenvoudige manier om verzuring tegen te gaan bij lichamelijke overbelasting is door de hoeveelheid bicarbonaten in het bloed te verhogen. De bicarbonaten in het bloed worden ook wel de “basische buffers” genoemd. Door de basische buffers te verhogen zullen deze de overtollige melkzuren neutraliseren en afvoeren.

AlkaLife® en Bicarb-Balance® voor de veilige aanvoer van natriumbicarbonaat

U kunt het lichaam op 2 manieren veilig en zeer effectief voorzien van natriumbicarbonaat:

  • AlkaLife pH Druppels om te ontzuren en verzuring spieren op te lossenHet drinken van basisch water. Basisch water is water met een hoge pH-waarde. U kunt dit gemakkelijk zelf maken door aan een glas water 3 druppels van een alkaline concentraat toe te voegen. Als u het basische water op een lege maag drinkt, zal de maag via de maagwandcellen natriumbicarbonaat produceren dat direct in het bloed wordt opgenomen.
  • Bicarb-Balance tabletten om te ontzuren en verzuurde spieren op te lossenHet innemen van bicarbonaat tabletten. De tabletten slikt u nadat u iets heeft gegeten. Dankzij een unieke coating die de tablet omhult, passeert deze de maag zonder te worden aangetast door het maagzuur. Pas in de darmen lost de tablet geleidelijk op. Het natriumbicarbonaat wordt dan via de darmwand aan het bloed afgegeven.

Uw lichaam en spieren schreeuwen erom

Met de AlkaLife producten zorgt u ervoor dat uw bloed voldoende bicarbonaat bevat. De melkzuren die ophopen gedurende uw sportieve prestatie worden hierdoor direct geneutraliseerd. U heeft geen last van de gevolgen van verzuring, u kunt uw prestatie langer volhouden en herstelt snel na uw inspanningen.

Drink voor, tijdens en na het wandelen en fietsen, water met daaraan de AlkaLife pH druppels toegevoegd en neem een Bicarb-Balance tabletje net na de maaltijden. Zorg voor een continue ontzuring van het lichaam en geniet weer van uw favoriete bezigheid