Xoçai

Xoçai is de enige chocolade ter wereld die volledig natuurlijk en bovendien gezond is.

Het woord Xoçai is een samenstelling van twee klanken: ‘xo’ (sjoo) en ‘çai’ (’sai). ‘Xo’ komt van het woord ‘Xocolatl’, een oeroude chocoladedrank uit Midden-Amerika. De klank ‘çai’ is afgeleid van het woord ‘Açai’, een bessensoort die voorkomt in de regenwouden van de Amazone.

Xoçai chocolade is geenszins vergelijkbaar met de chocolade, zoals we die kennen. Het is de laatste ontdekking onder de echte fijnproevers en het staat al bekend als ”de gezondste chocolade ter wereld”. Xoçai chocolade heeft namelijk vele gezondheidsvoordelen:

  • Rijk aan antioxidanten
  • Verhoogt de weerstand
  • Bevordert het afweersysteem
  • Geeft energie
  • Bevat  serotonine (voor een goede gemoedstoestand)
  • Helpt bij overgewicht
  • Voorkomt hongergevoel doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt
  • Helpt bij de verlanging van het slechte LDL cholesterolgehalte
  • Goed voor de bloeddruk
  • Goed voor huid en haar
  • Goed voor de ademhalingsfunctie
  • Goed voor het behoud van soepele gewrichten
  • Voor sterke tanden
  • Verbetert de conditie van het tandvlees
  • Voor een goede maagfunctie
  • Verbetert het geheugen
  • Bevat essentiële oliën omega 3,6,9
  • Rijk aan vezels
  • Cafeïnevrij
  • Vrij van gluten en transvetten
  • Vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen
  • Vrij van conserveermiddelen
  • Gegarandeerd koosjer
  • Geschikt voor mensen met lactose intolerantie
  • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
  • Geschikt voor diabetici

De cacaoboon bevat ongeveer 300 chemisch identificeerbare verbindingen en dit maakt het tot het meest complexe voedingssupplement wat we op aarde kennen.

Pure chocolade met een hoog gehalte aan cacao (minimaal 70%) bevat veel flavonoïden nog meer dan in rode wijn of groene thee. Ook lijken flavonolen het immuunsysteem te versterken en hebben ze een positieve invloed te hebben op het hart en vatenstelsel. De bloeddruk en het cholesterol worden verlaagd en de werking van de bloedvaten wordt verbeterd. In cacao zit ook een uniek verzadigd vet dat een neutraliserend effect heeft op de productie van slechte cholesterol.

Behalve deze stoffen bevat donkere cacao ook vitamine D en E en vitamines uit het B-complex voor het vrijmaken van energie en het aanmaken voor bouwstoffen voor het lichaam.

Buiten de vitamines is cacao ook rijk aan mineralen en vezels die belangrijk zijn voor goede lichaamsfuncties. Donkere cacao bevat zeer veel magnesium wat belangrijk is voor de hersenfunctie. Verder bevat cacao ook sporen van koper, ijzer, mangaan en zink. Stoffen die de celgroei en herstel van weefsel en de opname van andere voedingsstoffen bevorderen. De vezels verbeteren de darmbeweging en houden de darm- een maagwand zuiver.

Lees meer over de producten van Xoçai.

Xoçai X Power Squares
Xoçai Omega Squares
Xoçai Nuggets