Darmtherapie

darmtherapieWaarom Darmtherapie?

Een goede afweer en een sterk immuunsysteem wordt door vele factoren bepaald, of je wel of geen borstvoeding hebt gehad, of was je misschien te vroeg geboren en misschien zelfs wel met een keizersnede?

Zo kan je al starten met tekorten in je darmbacteriën en afweerstoffen. Ook erfelijke factoren zoals astma, bronchitis en allergieën hebben grote invloed op je afweer en je gezondheid.

Ons lichaam krijgt veel te verduren, dagelijks staan we bloot aan vele giftige stoffen. Maar ook ons lichaam produceert een stroom aan toxische stoffen, afvalstoffen van de stofwisseling, virale en bacteriële afvalproducten en afbraakproducten van hormonen en galzouten.

Ook een slechte vertering of een overmaat aan eiwitten, suikers en koolhydraten veroorzaken rotting en gisting in de darm. Toxische stoffen kunnen soms jaren vastgeplakt zitten in de darmplooien en slijmvliezen en zo wordt een aangenaam milieu gecreëerd voor schadelijke bacteriën, schimmels en gisten en parasieten. Deze leven van en in vervuild slijmvlies!

Een mogelijk gevolg is een beschadiging van het slijmvlies door ontstekingen en een lekkende darm, hierdoor komen afvalstoffen terecht in omliggend weefsel, in de bloedbaan, op spieren en gewrichten, in organen en zelfs in je zenuwgestel.

 

Dit alles heeft een groot effect op de bezetting van darmbacteriën en hun functies:

*in stand houden van een goede pH (goed milieu)

*conditie behouden van de darmslijmvliezen door o.a. productie van korte keten vetzuren welke nodig zijn om darm-epitheelcellen te vormen, deze bieden bescherming tegen pathogenen zoals bacteriën, schimmels en parasieten.

*versterken van het immuunsysteem.

* productie vitamine: B1, B6, B12, K, Foliumzuur, Biotine en aminozuren, maar ook opname van vitaminen, mineralen en andere nutriënten door vertering van voedingsmiddelen. Productie van anti-oxidanten die ongewenste micro-organismen onschadelijk maken. Productie van stoffen die bijdragen aan verlaging van cholesterol en de bloedsuikerspiegel.

 

Het immuunsysteem van de darmen is voor 70% verantwoordelijk voor onze afweercapaciteit en gezondheid!

 

Darmtherapie wordt ingezet op:

Diagnose dmv SKB test, ontlasting, darmscreening

Verbetering van het darmmilieu, darmbacteriën en immuniteit.

Therapie met voeding, oligotherapie en supplementen.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/qpress1/public_html/wp-content/themes/qpressmystile/functions/admin-functions.php on line 3193