Oligotherapie

‘Oligo’ komt uit het Grieks en betekent ‘weinig/klein’. ‘Oligotherapie’ betekent dan ook ‘therapie van de kleine hoeveelheden’. Bij oligotherapie worden zeer kleine hoeveelheden sporenelementen gegeven, die het lichaam in staat stellen om verstoorde stofwisselingsfuncties te normaliseren.

De oligotherapie

De oligotherapie heeft als doel: de verhoging van de opnamesnelheid en de efficiëntie van de werkzaamheid van sporenelementen in het lichaam. De hieruit ontstane combinatie van geselecteerde sporenelementencombinaties met geschikte plantensappen maakt een snelle en doelgerichte therapie mogelijk. De toepassing van de negen OligoPlant-combinaties maakt een snelle regulatie op celniveau mogelijk.  In overeenstemming met de diagnose zoek ik de passende combinatie tussen plantensap en sporenelement uit.

Wanneer kan oligotherapie ingezet worden?

Met de oligotherapie worden vooral klachten behandeld die veroorzaakt worden door onvoldoende werking van het metabolisme. De toediening van kleine hoeveelheden sporenelementencombinaties met plantensappen is onder andere werkzaam bij:
1. Allergieën
2. Reumatische- en gewrichtsklachten
3. Chronische infecties, bijv. luchtwegen, oren, urethra, blaas, etc.
4. Recidieven in het algemeen
5. Reinigingskuren
6. Celstofwisselingproblemen

De producten zijn geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen. De oligotherapie kan gecombineerd worden met zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde. Is bijvoorbeeld de inname van een antibioticum noodzakelijk of moet men vanwege kanker een chemokuur ondergaan? Dan zal de Oligotherapie de werkzaamheid van de ingenomen medicijnen verhogen en mogelijke bij- en wisselwerkingen minimaliseren. De sporenelementen en plantencombinaties worden individueel ingezet en hebben een brede werking. Zij kunnen daarom ook preventief werken.

Mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties van oligotherapie

De oligotherapie wordt goed verdragen en heeft geen bijwerkingen. In sommige gevallen kan direct na inname een lichte misselijkheid ontstaan die echter snel te verhelpen is met een glas water of een sneetje brood. Eventueel kan men de OligoPlant-combinatie verdund in een ¼ glas water innemen.

Voor de juiste oligotherapie wordt een SKB test en oligoanamnese afgenomen. Zie bij laboratorium onderzoeken.

 


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/qpress1/public_html/wp-content/themes/qpressmystile/functions/admin-functions.php on line 3193