Voetreflexologie is een holistische natuurgeneeswijze, die er van uitgaat dat er op de voeten telexzones liggen die corresponderen met alle lichaamsdelen en organen.

De massage, waarbij specifieke druktechnieken met duim en vingers worden gebruikt, activeert het aangeboren zelf genezend vermogen van het menselijk lichaam.

De “plus” staat voor de combinatie van de westerse voetreflexmassage met de traditionele Chinese massage (TMC). Men spreekt dan over meridianen, Qi, Yin en Yang, de 5 elementen en de orgaanklok.

Aan de hand van een gesprek dat tijdens het eerste consult wordt afgenomen kan ik de klacht hieraan koppelen.
Beide systemen bewijzen al eeuwenlang hun effectiviteit en vullen elkaar heel goed aan.

Voetreflex heeft de volgende effecten;

– geeft ontspanning zowel geestrijk als lichamelijk
– ontgift het lichaam
– werkt ondersteunend bij chronische ziekten
– geeft verlichting van pijn bij acute en chronische klachten
– stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam
– het is een natuurlijke en veilige methode
– werkt genezend en ondersteunend maar ook preventief

Het doel van mijn behandelingen is om mensen te ondersteunen bij het verbeteren van hun levenskwaliteit en vitaliteit. Een klacht is een signaal dat er iets uit balans is, fysiek, geestelijk of emotioneel. Samen proberen we om inzicht te krijgen in de oorzaak van uw klacht en vervolgens met behulp van reflexologie het lichaam te stimuleren om blokkades op te heffen. Ik hoop zo in mijn praktijk veel mensen te kunnen begeleiden in hun weg naar meer welzijn en vitaliteit.

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

In het westen worden voetreflex massages sinds ongeveer 150 jaar toegepast. Men behandelt hier uitsluitend de voeten en gebruikt hiervoor een speciale duimtechniek, het voordeel is dat je de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. In China wordt voetreflex, in tegenstelling tot het westen al duizenden jaren toegepast. Hun kennis op dit gebied is dan ook enorm en de effectiviteit is hiervan ruimschoots bewezen. Bovendien masseren ze naast de reflexzones op de voet ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën.

In de opleiding die ik nu volg bij Total Health Academy wordt