Natuurgeneeskunde

Wat is Natuurgeneeskunde?

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die rekening houdt met de wetten van de natuur. Waar in het lichaam is de natuurlijke balans verstoord en wat is de oorzaak van deze verstoring? Het hele lichaam speelt hierbij een rol, voeding, leefwijze, weerstand en vitaliteit wordt meegenomen.

De natuurgeneeskunde gaat er van uit dat een volledige genezing (fysiek, emotioneel en spiritueel) vaak alleen mogelijk is wanneer de patiënt zelf ook inzicht heeft in de oorzaak van zijn klachten. Er is niet altijd maar één oorzaak. Door de holistische benadering komen zowel oorzakelijke factoren van de huidige, maar soms ook uit het verleden aan het licht.

‘Het is veel belangrijker om te weten welke persoon de ziekte heeft dan welke ziekte de persoon heeft.‘ – Hippocrates
Natuurlijk genezen

Als natuurgeneeskundig therapeut probeer ik het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. Hiervoor kan ik verschillende therapievormen inzetten. Zodra ik inzicht heb in de klacht(en), bekijk ik welke behandelmethode het beste is. Soms is het voor het resultaat beter om verschillende methodes met elkaar te combineren. Omdat je bij een zelfde klacht met uiteenlopende oorzaken te maken kunt hebben, krijgt iedereen een op zijn of haar persoon afgestemde behandeling.

Als therapeut kan en mag ik geen diagnose stellen, hiervoor is eerst een bezoek aan uw huisarts of behandelend arts nodig.

natuurgeneeskunde


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/qpress1/public_html/wp-content/themes/qpressmystile/functions/admin-functions.php on line 3193